Най-належащият въпрос е разпределянето на над 60 млн. лева в сектора, смята земеделският министър

„Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд "Земеделие", заяви министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Той каза, че на заседанието на УС на Държавен фонд "Земеделие", което е свикано за 3 юли, ще поиска оставките на ръководството на фонда.

 

"Ако са достойни хора, трябва да ги получа", категоричен бе земеделският министър. Той подчерта, че най-важният въпрос, който стои на дневен ред за ДФЗ, е разпределението на над 60 млн. лева, които земеделските производители трябва да получат. 4 млн. лв. от тях ще отидат за компенсиране на загубите при пропадналите от наводненията площи, предаде БГНЕС.

 

Греков обясни, че има реална възможност заседанието на УС на ДФЗ да не се проведе и ако то отново бъде отложено, това означава, че пред следващите два месеца производителите няма да могат да получат предвидените средства.

 

"Не е важна оставката на един или друг, а хората да си получат парите, тъй като все още не се раздадени компенсациите за миналата година и това го бавим вече един месец", подчерта Греков.