Държавният глава остро разкритикува работата на политиците

Добронамерена предизборна кампания и спазване на поетите от партиите обещания след вота - за това призова президентът Росен Плевнелиев при откриването на бизнес форум, посветен на върховенството на закона. 

 

Държавният глава остро разкритикува работата на политиците и политическата система и подчерта ролята на гражданите за спазването на законите. 

 

Президентът още веднъж припомни идеята си за провеждане на референдум за изборни промени и призова за въвеждане на електронно гласуване. 

 

„Надявам се, че следващата кампания за изборите, през есента на тази година, ще бъде по-различна, ще бъде добронамерена, ще има поети обещания, не всичко ще бъде обещано, а това, което е обещано, дай Боже да бъде спазено. Актуалната политическа обстановка налага да работим за по-добър диалог между институциите, политиците и гражданското общество. Необходима е промяна в подхода, необходими са принципни коалиции, необходими са спазване на договори, необходими са ясно поети ангажименти, реформи, които да бъдат доведени до успешен край”, каза държавният глава.