Той загуби още на старта на турнира с 1-2 сета от Йежи Янович

Григор Димитров загуби още на старта на турнира от сериите Мастърс в Синсинати, с 1-2 сета от Йежи Янович. Полякът се наложи с 6:4, 3:6, 6:3, като доминираше през по-голяма част от двубоя, пише Gong.bg.

 

Българинът стартира от втория кръг, като поставен под номер 7 в основната схема, но набързо се прости с турнира. Това бе и последен тест преди Откритото първенство на САЩ.

 

Мачът с Янович определено ще е от онези, които Димитров ще се опита бързо да забрави, като не игра добре в нито една фаза от играта, и изглеждаше доста уморен на корта.

 

След седем равностойни гейма в първия сет, Гришо имаше някаква възможност да пробие в осмия, но Янович се върна с поредни точки и взе своето подаване за 4:4.

 

В следващия гейм полякът нанесе решителен удар, и проби на нула Димитров, за да сервира след това за сета.

 

Янович стигна до три сетбола, а Гришо спаси първия, но след това не успя да направи повече, и така полякът взе сета с 6:4.

 

Гришо бързо се отърси, и проби още в четвъртия гейм на втория сет, за да поведе с 3:1. Той бе суперубедителен и в следващите геймове, и дръпна сериозно с 5:1, за да сервира за сета.

 

Въпреки че Янович успя да направи също пробив, и намали до 5:3, но все пак Григор не изпусна шанса си, и изравни сетовете до 1-1, след 6:3 във втория.

 

Последният трети сет се оказа с още по-неприятен привкус за Димитров от първия, и той не изглеждаше и на половината от способностите си на корта.

 

Янович набързо проби и поведе с 3:0, а оттам вече връщане за Гришо, особено със слабата му игра, нямаше. Българинът спаси няколко мачбола, но така и не изглеждаже равностоен на мощния поляк, завършил успешно двубоя с 2-1 сета в своя полза, след финално 6:3.

 

Йежи Янович бе доста изнервен в края на срещата, и поспори стабилно с рефера на стола, въпреки че водеше в резултата. Независимо, че арбитърът направи и груба грешка в ущърб на Гришо в края на двубоя, българският тенисист реагира като истински джентълмен след последната точка.

 

Григор Димитров вече ще се отправи към Ню Йорк, за да се готви за US Open, който стартира на 25 август. При добро стечение на обстоятелствата, Гришо ще е осми поставен в основната схема, а ще бъде и осми в световната ранглиста, ако Анди Мъри не спечели турнира в Синсинати.