ГЕРБ и БСП в спор има ли политическа чистка в служебния кабинет

"За две седмици служебният кабинет смени повече кадри, отколкото за два месеца правителството на Пламен Орешарски”. Така Жельо Бойчев от БСП коментира в „Здравей, България” темата за политическите чистки. Според него президентът Росен Плевнелиев е изпуснал втори уникален шанс да състави служебно правителство. 

 

"Той можеше да покаже с едни ясни действия по какъв начин ще се разграничи от задкулисието и олигархичните зависимости, за които говори. Премиерът Георги Близнашки добре изпълнява ролята, която му е зададена от Плевнелиев и Бойко Борисов”, каза още Бойчев.

 

На въпрос дали наистина БСП ще протестира срещу масовите уволнения в кабинета, както обяви Мая Манолова, той заяви, че ако Близнашки продължи по този начин, това ще се случи.

 

"БСП винаги търсят някой виновник за лошото си представяне на избори. Абсолютно некоректно е в момента да се твърди, че ГЕРБ управлява или назначава в кабинета "Близнашки”, коментира казаното от Бойчев Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

"Първо БСП трябва да си направи ретроспекция на назначенията и да си даде ясна сметка те експертни ли бяха или на партийни функционери, роднини и всякакви други приближени”, заяви Атанасова.

 

"Бих се радвал, ако Близнашки, с усилието, с което сменя кадри, по същия начин да работи и за подготвянето на честни избори. Иска ми се да получаваме повече информация какво прави кабинетът около подготовката им”, обясни Жельо Бойчев.

 

"Миналата седмица именно министърът на вътрешните работи оповести, че вече се работи по сигнали за купуване на гласове”, контрира представителят на ГЕРБ.

 

На въпрос дали в бъдещ кабинет БСП и Николай Бареков ще си помагат, Бойчев не даде еднозначен отговор.