Окончателното подреждане на кандидатите, не само в БСП, ще го направят българските граждани

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна в „Събуди се” Мая Манолова.

Още по темата

 

Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места”, обясни тя и обърна внимание на ситуацията при опонентите: „За ГЕРБ нищо не се е чуло. Там е ясно, че има двама души, които подреждат техните листи. Те просто се съобщават на структурите”.

 

„Мисля, че цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни беше повече от излишна, защото този път окончателното подреждане на листите ще го направят българските граждани. Има преференция със седемпроцентен праг”, посочи Манолова, която бе активно ангажирана с промените в изборното законодателство в дните на 42-то Народно събрание. „Със сигурност част от избирателите няма да са съгласни с това подреждане. Ще имат свой фаворит, ще изразят своите предпочитания на изборите и в крайна сметка ще има много сериозни размествания, не само в нашите листи, но и в тези на другите партии”.

 

Впечатлението, че в БСП се наказват инакомислещите е погрешно, категорична беше Манолова. Тя отбеляза, че подреждането на кандидатите става с тайно гласуване в местните организации.

 

„Освен, че подредихме листите, в тези дни приехме и нашата предизборна платформа. Там залагаме на леви политики, на социална подкрепа за хората, на повече държава”, каза още представителят на левицата. Манолова прогнозира, че в следващия парламент ще влязат малко партии, а от гласуването на избирателите ще зависи как ще изглежда следващото управление.

 

Целия разговор с Мая Манолова можете да проследите във видеото.