Меглена Кунева излиза срещу Росен Петров, Михаил Миков и Бойко Борисов в София

Още две политически сили обявиха водачите на листите си за парламентарните избори на 5 октомври - Реформаторският блок и "България без цензура".

 

25-ти район в София ще сблъска Меглена Кунева от Реформаторския блок с Росен Петров от "България без цензура", Михаил Миков от БСП и Бойко Борисов от ГЕРБ. В Пловдив срещу Борисов ще опита силите си председателят на ББЦ Николай Бареков. Водач на реформаторите там е Димитър Шишков, а левицата издигна Георги Търновалийски. Бареков води листата и във Варна. Там той ще се бори срещу Радан Кънев от десните, Лиляна Павлова от ГЕРБ и Ангел Найденов от БСП.

 

„Не само се регистрирахме отново, не само сме готови с листите доста преди срока, но успяхме да присъединим още две политически партии, които ще имат свои водачи на листи. 40 души са тези гласувани от разширения граждански съвет. Това показва и мащаба на амбициите ни”, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев.

 

„Конгресът подкрепи моята кандидатура за министър-председател в 43-то Народно събрание. Стратегически наши противници са партиите на статуквото ГЕРБ, БСП. ДПС е нашият основен противник на тези избори, защото ние кандидатстваме да заемем тяхното място в парламента“, категоричен бе Николай Бареков.