"World smile archive" цели да предизвика усмивките на деца с тежки заболявания

Усмивката на европейския комисар Кристалина Георгиева вече е част от глобалната инициатива „World smile archive”. На официалната си страница във Фейсбук комисарят сподели снимка, на която държи лист с нарисувано собственоръчно от нея усмихнато лице, под което пише „мир + приятелство”.
 
Идеята на „усмихнатия” архив е да достигне посредством изложби до деца от цял свят, които се борят в болници с едни от най-тежките и смъртоносни заболявания. Според инициатора на проекта – Марек Височински, един такъв прост жест може да има много голям положителен ефект.
 
Освен общественици, политици и културни дейци, и хиляди обикновени хора, чувствителни към каузата, вече станаха усмихнати мисионери
 
В един от тях можете да се превърнете и вие. Условието е просто – нарисувайте усмивка на лист или на компютър, напишете нещо красиво – изречение или дори една дума, не се притеснявайте да проявите творчество – използвайте смело цветове, те правят децата щастливи. След като сте готови, снимайте се с вашата рисунка – сами или с приятели, няма значение, важното е да бъдете усмихнати.  Подпишете се на нея и я изпратете по имейл или на страницата на проекта във Фейсбук. Така, вашата собствена усмивка ще се присъедини към световния архив и може да се превърне в повод за усмивката на някое детско лице.