Красимир Каракачанов посочи, че в турския град Чорло, където е подадено едно заявление, са открити 10 секции

"Не става въпрос за предизборен патриотизъм. От години настоявам да се ограничи гласуването в Турция. По закон трябва да има 40 заявления, за да бъде открита една секция и над 400, за да се открие втора. В същото време в турския град Чорло, където е подадено едно заявление, са открити 10 секции".
 
Това заяви за „Здравей, България” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, във връзка с протеста на "Патриотичен фронт" и искането им да бъде заличен големият брой избирателни секции в Турция. 
 
По думите на зам.-председателя на "България без цензура" Росен Петров никой не знае колко от хората там имат двойно гражданство
 
„Нали знаете защо Лютви Местан ходи на посещение при Ердоган? Хората на ДПС са гласували за него на президентските избори и сега Ердоган ще им върне жеста”, категоричен бе Росен Петров. 
 
Във връзка с гражданската блокада на границата ни с Турция при ГКПП „Капитан Андреево”, която „България без цензура" организира от 1-ви до 6-и октомври, Росен Петров обясни, че  затварянето на границата е символен акт. 
 
„Практически, никой не може да промени резултата на ДПС. Целта ни обаче е да покажем на обществото, че повече така не може”, допълни Петров.
 
По негови думи не Русия, а Турция представлява заплаха за България, тъй като тя не се противопоставя на „Ислямска държава” – нещо, което му дава основание да постави равенство между Турция и терористичната организация. 
 
Целия разговор с Росен Петров и Красимир Каракачанов, както и коментара на говорителя на ЦИК за откриването на секции в Турция – гледайте във видеото.