По думите й оглавяваната от нея женска организация "Евромайки" не е достатъчно представена в ББЦ

В разгара на кампанията едно от лицата на "България без цензура” напусна партията. Става въпрос за Калина Крумова, която беше водач на листата в Ловеч. Тя се оттегля и от изборната надпревара. 

 

Калина Крумова съобщи решението си да напусне чрез Фейсбук. Мотивите й са, че оглавяваната от нея женска организация "Евромайки" не била достатъчно представена в листите на коалиция "България без цензура”. 

Още по темата

 

"Един мандат и една позиция в парламента не е равностойността на „Евромайки”, коментира Крумова. 

 

Единият мандат е именно нейният като водач на листата в Ловеч. По думите на Крумова обещанието било женският отбор да има повече кандидати на избираеми позиции, а те не стигнали заради множеството коалиционни партньори. 

 

„Станаха страшно много и това, което аз виждам, е, че пораждат напрежение в структурите на „България без цензура”. Не смятам, че тази коалиция ще проработи. Дано да бъркам и времето да ме опровергае”, каза още Калина Крумова. 

 

Тя отхвърли подозренията в подривна дейност

 

"Би било може би много по-удачно да вляза в парламента и после да кажа, че тази ситуация не е наред, нещата са се променили. Но това не е нещо, което смятам, че една майка, българка, жена, трябва да направи и е за пример. Затова си тръгвам сега”, обясни Крумова.

 

Въпреки резкия ход, Николай Бареков запази добрия тон

 

"Калина си тръгва с добро чувство. За разлика от цялата компроматна атака срещу нас, тя не си позволи да каже нито една лоша дума за мен или партията”, коментира Бареков. Той увери, че в листите има достатъчно жени и младежи и че решенията в коалицията се взимат съвместно. 

 

Това е втората партия, с която Калина Крумова се разделя. В 41-ото Народно събрание тя се разочарова от "Атака”, с чиято листа стана депутат. Тепърва ще стане ясно дали листата на ББЦ в Ловеч няма да е единствената без водач. Очаква се решението на Централната избирателна комисия. 

 

Цялото пътуване на Николай Бареков с буса на Диана Найденова гледайте в рубриката "Карай Направо" тази събота в "Събуди се".