Те недоволстват, че не са им изпратени в срок документи от днения ред на съвета

Национално представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, обединени във Формата "4+2", няма да участват в насроченото за 29 септември заседание на НСТС. 

 

Това се казва в писмо от работодателските и синдикалните организации до вицепремиера и председател на НСТС Йордан Христосков, съобщиха от БСК, цитирани от БГНЕС.
Организациите възразяват, защото според тях Секретариатът на НСТС не им е изпратил в срок документите от дневния ред на съвета.

 

В писмото до Христосков се казва още, че организациите имат готовност да се включат в работата на съвета поне 48 часа след получаване на съответните документи. 

 

"Като бихме желали този срок да е 3 дни, за да имаме възможност да проведем съответните консултации в рамките на двупартитните отношения "синдикати-работодатели". Настояваме в дневния ред на следващото заседание на НСТС да бъде включено обсъждане на минималните осигурителни доходи за 2015 г.", завършва писмото на работодателските и синдикалните организации.

 

На 29 септември от 15.00 ч. под председателството на служебния вицепремиер Йордан Христосков в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Социалните партньори ще обсъдят проектите за изменение и допълнение на законите за държавния бюджет за 2014 г. и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса.