Цехът е получил три акта за неправилно съхранение на боеприпаси, заяви той

Продължаваме да издирваме хората, за които се предполага, че са били на мястото на инцидента. Един от операторите си пусна клетката и установихме, че един от хората, които мислехме, че е в завода, е бил в Монтана”, каза пред камерата на Нова ТВ вътрешният министър Йордан Бакалов.

 

Има издадени три акта за неправилно съхранение на боеприпаси от служба КОС. Явно контролът при спазване на технология и работа не е бил много висок, нямам друго обяснение. Все пак си има следователи, които ръководят разследването”, категоричен бе той.

 

„Вчера след взрива са влезли трима спасители-доброволци. Вторични взривове са ги накарали да се изтеглят. Първото нещо, което ще направим сега, е да вдигнем безпилотния самолет над цеха. Собственикът на завода не можеше да каже в резултат на какво е възникнал взрива. Според него няма как да е станало по начина, по който са съхранявани, да се взривят”, допълни Бакалов.

 

„Знаем, че са 15 души – 12 служители и трима от ръководството. Засега не може да се влезе", каза служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков