Трудно ли е да живееш добре у нас?

"Българите като индивидуалности сме много добри, но за голямо съжаление заедно не можем да работим. Не сме социални същества. Въпрос на управление е”, заяви в „Събуди се” кардиологът доц. Иво Петров. 

Още по темата

 

"Трябва да имаме повече национален ентусиазъм по отношение на гласуването. За съжаление много хора са нихилистично настроени и смятам, че тази картина е отговорност на политиците да бъде пречупена”, коментира Петров.

 

"Отборът по художествена гимнастика е доказателство, че когато хората работят в екип и са единни, успяват. Вярвам, че това може да се случи в България и затова сме останали. Най-лесното е да кажем, че нищо не става от тази държава и да заминем, но вярвам, че в България могат да се случат много хубави неща”, смята Ина Ананиева, старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика, който преди дни донесе златен медал за страната ни.

 

"Наистина много трудно играем в отбор. Едва ли трябва да се очаква, че с някаква магическа пръчка утре всичко ще бъде различно”, коментира актьорът Веселин Калановски.

 

"Притеснен съм от това, че в тази политическа кампания никъде не присъстваше думата култура – в нито една платформа или изказване”, допълни той.

 

"Ще гласувам, винаги имам гражданска позиция и искам да изградя такава и у децата. Не мога да им говоря за Левски и Ботев, ако нямам позиция”, заяви Миглена Манчева, учител в 119 училище в София.