Тялото на Валентина Стойчева беше отрито рано тази сутрин

 

 

38-годишна жена, майка на две деца беше отнесена от приливна вълна край бургаското село Росен. Бедственото положение все още остава, въпреки, че пътищата в региона вече са проходими. Тялото на Валентина Стойчева бе открито тази сутрин малко след 8 часа в землището на село Росен.

 

Снощи е подаден сигнал за изчезнал възрастен мъж в района на вилно селище Черниците и за изчезнала млада жена край село Росен. Жената била заедно със съпруга си, но водата понесла колата им и те решили да се приберат пеш в Росен. Тогава ги помела водната стихия, която ги разделила. Тялото на Валентина Стойчева е открито чак сутринта след като полиция и жандармерия я издирваха цяла нощ.  „Около километър  от мястото, където е завлечена от водата, се намери трупа на младата жена”, обясни директорът на ОД на МВР в Бургас комисар Георги Костов.

 

 

Другият мъж е открит невредим. На косъм са се отървали работещите в заведението в Отманли, там където миналия месец загинаха двама души. Водата на паркинга стигнала  метър и половина. В Приморското село Ясна поляна, едноименният язовир вчера прелял по обед и водата от коритото на река Дяволска наводнила десетки къщи. Хора не са пострадали, защото са били предупредени и евакуирани.Като се върнали гледката била ужасяваща Хората не очакват да бъдат компенсирани. Утре общинска комисия ще посети пострадалите селища.

 

 „Ще се направи опис на щетите и естествено ще търсим от държавата възможност за финансиране, въпреки че до този момент  от двете наводнения досега ние нямаме получен един лев”, каза кметът на Приморско Димитър Германов.  Въпреки стихията в района няма бедстващи хора.

 

Репортер: Цеца Алексова