Не е възможно да се получи мнозинство без участието на ДПС, каза той

 

„Можем без власт, но не можем да се отделим от политическия процес, защото сме една от неговите опори”. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. 

 

„За нас е въпрос на политическа отговорност да подкрепим, без да участваме в управление, един ясен евроатлантически профил. Не е възможно да се получи мнозинство без участието на ДПС”, допълни той.

 

Местан обясни, че ДПС няма да подкрепи антинатовска коалиция, а за партията ще бъде чест да бъде ясна и модерна опозиция.

 

„Ние сме призвани да прокараме пътя на една преуспяваща евроатлантическа България. Изправени сме пред бюджетен дефицит, затлачени системи, проблемът с КТБ - няма отчетлива визия за това. ДПС е готово на дълбок същински разговор за системните пороци на България”, обясни Местан.

 

По думите му истината за КТБ е отвъд мита за банката.

 

„Сянката на КТБ не тегне върху ДПС. А кои политически сили ще изплуват от трезорите на банката, ще видим”, отбеляза той.

 

Според него имаме проблем с анти ДПС внушенията.

 

По повод протестите срещу Александър Методиев Местан каза: „Протестирането срещу собственото творение е още един парадокс. Смисълът на политиката е да предотвратява, а не да решава конфликти”.