Гарнизов: Бързото сформиране на правителство може да доведе до слабо управление

 

Въпросите от седмицата коментираха в "Събуди се” журналистите Иво Инджев и Владимир Йончев, както и социалният антрополог Васил Гарнизов. Една от темите бе трябва ли да има правителство "на всяка цена".

 

"Правителство трябва да има и ще има. Има обаче и голямо обществено нетърпение това да се случи много бързо. Всичко в момента работи да притиска Реформаторите и Патриотичния фронт бързо да се подпишат и да влязат във властта. Политическата ситуация обаче е много сложна и бързото сформиране на правителство може да доведе до слабо управление”, на мнение е Васил Гарнизов. 

 

"Медийната среда в момента много здраво е насочена срещу здравия разум. А той изисква да дадем време на Бойко Борисов да влезе от една роля в друга, а именно да бъде дипломат”, коментира социалният антрополог. 

 

"Бойко Борисов не може да управлява в коалиция и той го е доказал. На два пъти вече бяга от властта. Досега не е бил диалогичен. Борисов много иска да бъде Ангела Меркел в панталони и да се извиси и да стане обединител на нацията. Едно е да искаш, а друго е да можеш”, заяви Иво Инджев.

 

"Преговорите са трудни. Като се говори за правителство на всяка цена, да кажем, че само преди няколко седмици изглеждаше почти невъзможно то да се състави. По-вероятно е да има кабинет. Ако се случи така, че да няма, това ще бъде грандиозен провал за ГЕРБ, при положение че всички искат да съставят правителство. Това ще бъде проява на некадърие”, на мнение е Владимир Йончев. 

 

Коментарите около ситуацията около КТБ - вижте във видеото.