От тази година интервютата с кандидатите започват още през ноември

 

Рекорден брой студенти търсят възможност за бригада в чужбина идното лято. От тази година интервютата с кандидатите започват още през ноември

 

Бригадата в Америка през отминалото лято се оказва най-успешната за последните 5 години. Силният сезон допринася за добри спестявания и възможност за пътешествия. Въпреки че записванията продължават до януари, хиляди студенти бързат отсега да резервират мястото си. 

 

За първи път интервютата с кандидатите започват още от ноември, а не от средата на декември, както беше доскоро. Причината са стотиците оферти от фирми, желаещи да наемат българи. 

 

Интервютата по Скайп са все по-предпочитан метод и затова тази година те ще бъдат двойно повече от предходната. По-засилен става и контролът към самите работодатели. Те ще трябва да осигуряват на работниците си традиционни американски забавления. 

 

Най-предпочитани остават бригадите в САЩ, следвани от тези във Великобритания. Над 200 места се отварят за лятото и в Германия, като новото там е отмяната на изпита по немски език.