Хората се чувстват застрашени от повторно наводнение и искат възстановяване на скъсаната дига на Тунджа

 

Ако не започнат реални действия по възстановяването на скъсаната дига на река Тунджа, жителите на наводненото село Нова махала ще предприемат протестни действия. Хората се чувстват застрашени от повторно наводнение, което отново да ги принуди да се евакуират от населеното място.

 

Днес жителите на Нова махала се събраха в центъра на селото на мълчалив протест. Така настояват държавата да обърне внимание на населеното място, което още не може да се върне към нормалния начин на живот заради наводнението. Улиците и дворовете все още са залети с вода, къщите се пропукват. Хората искат компетентните институции спешно да се заемат с възстановяването на 300-метровата дига на река Тунджа, за да не се наводни селото отново.

 

Кметът на Община Николаево бе категоричен, че никой не предприема реални действия за възстановяване на дигата, която стана й причина за наводнението в селото.

 

Жителите на Нова махала са категорични, че ако до края на тази седмица никой не обърне внимание на проблема, ще блокират главния път София-Бургас. Подготвят подписка, която ще изпратят до президента и Народното събрание,  в която настояват за помощ от държавата.