Вече усилено се строи и сцената за празничния концерт

 

Очаква се около 20 000 души да посрещнат 2015 година на открито в центъра на София. 
Вече усилено се строи и сцената за празничния концерт на 31 декември, която ще събере много популярни изпълнители.

 

В новогодишната нощ в столицата ще е много студено. Това обаче няма да попречи на празничното настроение на музикантите, нито на хилядите хора, които се очаква да напълнят площада.Стефан Вълдобрев и групата му „Обичайните заподозрени”  са сред изпълнителите, които ще се качат на сцената. В големия студ, музикантите ще зарадват  хората със седем хитови парчета.

 

 „Сцената под звездите” ще ни предложи заря, огромна елха и богата програма, с различни стилове за всеки по нещо.  Ще пеят и Маргарита Хранова, Стефан Вълдобрев, Калин Вельов, Любо Киров, ще има и  фолклорни изпълнения. Има и организация за осигуряването на безопасността в района на концерта на 31 декември. През целия ден площад „Батенберг” и бул. „Цар Освободител” ще са затворени за движение, а в 19.00 часа ще се затвори движението и за пешеходци.

 

Осигурени са 19 пункта, през които ще се влиза на концерта, а на мястото ще има линейки, пожарни и полиция, за да не се избегнат инциденти в Новогодишната нощ. В района на концерта няма да се допускат хора носещи стъклени бутилки и хора във видимо нетрезво състояние. По традиция и основните линии на градския транспорт ще се движи в Новогодишната нощ, ще има и метро, на всеки 20 минути.