В сила остава частичното бедствено положение

 

Бургаско се бори с последиците от бедствието. Вече втори ден хората се опитват да изчистят домовете си от водата и калта, които ги заляха в неделя сутринта. Обстановката  в района към този момент е спокойна.   

Още по темата


Бургаският квартал "Долно Езерово" постепенно започва да се съвзема от кошмара от събота срещу неделя. Въпреки това остава в сила частичното бедствено положение, което беше въведено в  8.30 часа в неделя сутринта. Днес в ранния следобед се очаква комисия от експерти от община Бургас да дойде на място, за да види как върви възстановяването и да прецени дали бедственото положение ще остане в сила, или ще бъде отменено.

 

Домът на София Начева е един от тези в "Долно Езерово", които в неделя осъмнаха с близо метър вода в стаите. Вече трети ден семейството чисти кал и вода. Комисията, която описва щетите, все още не е стигнала до дома на Начеви. Изчисляват щетите си на хиляди левове. Унищожена е цялата техника и в дома, и в работилничката на къщата - електрожени, флексове. Загубите си пресмятат и съседите на Начеви. Доволни са от едно: че кварталът не даде жертви. 

 

Днес около обед се очаква в квартала да дойдат доброволци, които да се включат във почистването на най-пострадалите от наводнението къщи. 

 

Репортер: Цеца Алексова