Няма сигнали за пострадали хора и за нанесени материални щети

Земетресението край Твърдица активира свлачище в село Бяла паланка, съобщи БГНЕС.

 

Заместник-кметът на Община Твърдица Калоян Кременски заяви: „Кметовете не са ни докладвали за някакви сериозни щети. Единственото по-сериозно, за което знаем, е, че има активирано свлачище в село Бяла паланка, но то беше тръгнало още преди 2-3 дни заради обилните дъждове и сега при земетресението по-сериозно се е активирало”.

 

По думите му хората са изплашени, защото трусът е почувстван силно, но е бил мигновен.

 

(Видео: БГНЕС)

 

 

„Ние бяхме тук, тъкмо разпределихме работниците за временната заетост и изведнъж цялата сграда се потресе, изплашихме се. Излязохме навън, помислихме да няма втори трус, обаче нямаше и се прибрахме. Поражения няма никакви", каза Василка Ганчева, кмет на с. Боров дол.

 

Жена от селото каза, че са помислили, че блокът пада. "Това усетихме", добави тя. Друга жена каза, че е чула бучене и чашите се разлюляли.

 

От Областната дирекция на полицията в Сливен съобщиха, че няма сигнали за пострадали хора и за нанесени материални щети. 

 

Земетресение с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер по данни на БАН беше регистрирано в района на Сливен. Според Европейския сеизмологичен център трусът е със сила 4.4 по Рихтер, а точният час, в който е регистриран, е 8.16 часа.