След успеха в Москва българските гимнастички се завърнаха у нас

След поредния си успех българските златни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика се завърнаха у нас. С брилянтното си представяне на турнира от сериите Гран При в Москва, нашите момичета спечелиха златото в многобоя и така оставиха зад себе си основния фаворит - отборът на Русия.

 

В колекцията си българките добавиха още един сребърен и един бронзов медал. Ето и първите им думи след пристигането на летище София.

 

"Харесаха се съчетанията. Освен съдиите, публиката също ги хареса". Това сподели капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска.

 

 

 

Българските гимнастички спечелиха златен медал в многобоя и още два медала в отделните съчетания.

 

"Съчетанията са много трудни, не са на етап, в който сме спокойни и можем да ги изиграем без грешка. Харесаха се. Смятам, че освен съдиите, и публиката ги хареса. Грешките ни не бяха на някой сложен елемент. Не ни е за първи път да бием рускините, така че самочувствието ни е едно и също, просто се надяваме да продължаваме да имаме шанс да ги побеждаваме", коментира Маевска, цитирана от БГНЕС.

 

Състезателката Ренета Камберова призна, че ансамбълът има още много работа върху съчетанията. Тя разкри, че всички гледат по различен начин на ансамбъла след спечелената световна титла в края на миналата година.

 

"Съперничките, съдиите, всички хора ни приемат по много по-различен начин. Гледат по-сериозно на нас, гледат повече в дълбочина, гледат малките неща, което преди не са гледали. Вече абсолютно всичко е от значение", каза Камберова. 

 

Видео: БГНЕС