Заседанието беше прекратено

 

Със скандал и на косъм от физическа саморазправа завърши днешният работен ден на депутатите, предаде БГНЕС.

 

Малко преди края на заседанието, по време на дебатите около промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, се заформи скандал между депутати от Патриотичния фронт и "Атака". Заради това ръководството на НС прекрати предсрочно заседанието.

 

След изказване на Волен Сидеров срещу предлаганите промени на трибуната се качи Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт, който започна да чете стара статия на Волен Сидеров. Байрактаров обяви, че е объркан от твърденията на Сидеров днес и писанията му преди години. Статията е от 1991 година, когато Сидеров е главен редактор на вестник "Демокрация" и е озаглавена "Да освободим Альоша от наряд". В нея Сидеров пише, че "там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали". Материалът завършва с призив: "Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това".

 

Опитът на Байрактаров да изчете тези думи доведоха до остра реакция от Десислав Чуколов и негови колеги от "Атака", които тръгнаха към трибуната. Чуколов дори запрати по посока на Байрактаров купчина листа, а бързата намеса на квесторите и на други депутати предотврати физическа саморазправа. Самият Волен Сидеров също бе в залата през това време, но не реагира по никакъв начин и остана на своето място.

 

Видео: БГНЕС