Червен код е обявен за 3 области на Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър

Агенция  “Пътна инфраструктура”  препоръчва на шофьорите да не пътуват в областите Смолян, Кърджали и Перник заради силните снежни бури тази нощ. Ако все пак се налага, това трябва да се случва само по първокласната пътна мрежа.

 

 

Червен код е обявен за 3 области на Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. Опасното време е в сила за районите на Смолян, Кърджали и Хасково. В 10 области на Централна и Северна България е обявен оранжев код за силни снегове и виелици. Става дума за районите на  Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

 

Пристанище "Варна" беше затворено тази нощ заради силен вятър. От Ръководството на корабния трафик уточниха, че затворени за маневриране са всички плавателни канали. Силата на вятъра, който е от североизточна посока, е около 9-10 метра в секунда, като поривите му надхвърлят 12 метра в секунда.

 

Поради преливане на моста на река Ропотамо е затворен за движение пътя Веселие-Ясна поляна, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Временно се спира движението на товарните моторни превозни средства над 10 тона по автомагистрала „Люлин“ в двете посоки. Поради обилен снеговалеж се ограничава движението им и по магистрала „Тракия“ от Траянови врата в посока София и от София към Траянови врата.  Заради свлачище временно затворен за движение и Айтоски проход при с. Билка.