От ДСБ скочиха срещу избора на нов състав на Комисията за защита на потребителите

 

Политическите скандали от деня. Напрежение заради назначения във властта. От ДСБ скочиха срещу избора на нов състав на Комисията за защита на потребителите.  А БСП обвини управляващите в чистки във важни военни дружества.

 

Реформаторските страсти се разпалиха от назначението на Димитър Йотов - съпруг на началника на кабинета на вицепремиера Меглена Кунева за шеф на Комисията за защита на потребителите. Бил е в три министерства.   Двама от новите членове на комисията пък са от редиците на СДС.


А от ДСБ поискаха обяснение защо се назначават хора без конкурс.


„Хвърля петно върху това, което сме обещали пред избирателите. Обещахме да спрем партийната партизанщина”, заяви Атанас Атанасов.


„Г-н Атанасов може да е недоволен от някои назначения. Аз също не бях доволен от неговото назначение на зам.-министъра на вътрешните работи, по начина, по който го извърши, ама замалчах тогава, съветвам го и него да си мълчи”, призова икономическият министър Божидар Лукарски.


От ДБГ обясниха, че предложението било съгласувано сред реформаторите.


„Не съм участвал в обсъждане, но съставът е рисков. Не съм сигурен, че така предложените хора имат капацитета дай боже да не съм прав”, отвърна Радан Кънев.


„Ние сме предложили професионалист, г-н Йотов има нужния опит”, коментира Найден Зеленогорски.


За Нова Йотов заяви, че назначението му е експертно, а не партийно. На фона на вътрешно партийните нападки, от БСП обвиниха реформаторите, че правят чистки в оръженийния холдинг "Терем" и „Снабдяване и търговия”.


Премиерът Бойко Борисов пък не брои от коя партия колко кадри са назначени, а гледа качествата на хората. И край темата за преяждането с власт заговори за постите.


Повече по темата гледайте във видеото.