За полицейски контрол настояват от Асоциацията на пострадалите

Новите ограничения на скоростта от 90км/ч. са добри, но не се спазват от шофьорите. Това заяви Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, във връзка с новите ограничения на скоростта на участъците с лошо техническо състояние от автомагистралите в страната.

 

„Трябва да Ви кажа, че току-що влизам в Пазарджик, пътувах от София и специално се загледах за тези ограничения. Те сами по себе си са добри, но тотално не се спазват”, коментира Тодоров. Той призова за по-голям контрол, защото по думите му нищо няма да се промени, ако някой просто сложи два знака, че скоростта е 90 км/ч.

 

„Шофьорите на колите не спазват ограничението от 90км/ч. и карат със старите ограничения и скорост 130-140км/ч. Ако не се въведе някакъв полицейски контрол, това е безсмислено. Към този момент няма нито полицейски, нито видео контрол в участъка с поставено ограничение от 90км/ч на пътя София – Пазарджик. Нищо не се е променило има само някакъв знак, покрай който профучават с над 120км/ч. Дори има водачи, които ми присветваха, защото се движех с по-ниска скорост – скоростта разрешена от новите ограничения в участъците в недобро състояние”, каза още Тодоров.