В Тайланд провеждат традиционния Songkran

Жителите на Кралство Тайланд отбелязват азиатската Нова година в периода 13 – 15 април с шарен фестивал Songkran, информират световните агенции.

 

Достатъчно е да се види, че вместо табелка за провеждания фестивал, тук се използва... истински слон

 

Традиционното ежегодно културно мероприятие е истинско събитие на само за местните жители, но и за многобройните туристи в държавата от Югоизточна Азия. Тук могат да бъдат видени различни празнични забавления, приятни за окото на обикалящите страната и региона пътешественици.

 

Красотата тук е навсякъде – в това число и в нарядите на тайландски девойки, облечени в традиционни рокли, залети с вода по време на парада. Има място и за романтиката - двойка в задната част на моторикша също се забавлява, като се пръска с най-важната за човешкия организъм течност.

 

Празникът предвижда и забави, граничещи с дребно хулиганство – мъже в задната част на американския военен всъдеход Jeep опръскват себе си и публиката на парада с вода. 

 

Друг турист е „атакуван” от тайландец, докато го гледа през обектива на фотоапарата си – за щастие, „стрелбата” тук по време на празненството не е с бойно оръжие, а с водни пистолети.