До проверката се стигна след боя за храна по Великден

 

Започва цялостна инспекция на хотелите в курорта "Златни пясъци" след боя за храна по Великден. 

Още по темата

 

Експерти от Министерството на туризма, заедно с екип на Комисията за защита на потребителите, проверяват на място дали хотелите отговарят на изискванията. Ако бъдат установени нарушения, санкциите, предвидени в Закона за туризма са от 1 000 до 3 000 лв., като може да се стигне до стартиране на процедура по понижаване на категория. 

 

До проверката се стигна след като клиенти се оплакаха от условията в сутрешния блок на Нова „Здравей, България”. През уикенда в няколко хотела в курорта отседнали близо 1000 туристи от Румъния и България.

 

Всички трябвало да се хранят в само един ресторант с капацитет за една четвърт от тях, без достатъчно храна и персонал. Това изнерви гостите толкова, че се стигна до саморазправа със служителите. До проверката се стигна след като клиенти се оплакаха от условията в сутрешния блок на Нова „Здравей, България”. 

 

"Имаше само един ресторант за 950 души. Нямаше къде да ядем", разказа в  "Здравей, България" Момчил Тодоров, гост на кошмарния хотел.

 

 

"На паркинга също нямаше място, колите бяха почти една върху друга. Въпросният румънец, който направи скандала, е ударил двама от сервитьорите и е издърпал едно от момичетата", сподели още Тодоров като допълни, че едно от момичетата е било ударено, но не е имало никакви последици за мъжа, който го е сторил. В ресторанта е имало само седем или осем сервитьори, които са обслужвали всички няколкостотин клиенти. Лекар не е имало. 

 

Подробности по случая си припомнете във видеото!