Премиерът e на еднодневно посещение в Париж

Премиерът  Бойко Борисов разговаря  с Никола Саркози, президент на Френция (от 2007 г. до 2012 г.) и председател на Съюза за народно движение. По време на срещата Борисов получи от Саркози прозвището "най-оцеляващ политик". Двамата взаимно се поздравиха за последните изборни победи - на местния вот във Франция и на парламентарния в България.

 

 

"Шансът за България е, че ние сме в прекрасни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс, и с партията, която овладя местните избори на колегата Саркози. Неслучайно и всички големи компании във Франция пожелаха и да се видят, и да разговаряме, и да идват да инвестират вече в България. Така че тази среща дава една увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема като страна и независимо от политическата конюнктура, много добре работи", заяви Борисов след срещата си със Саркози.

 

По-късни през деня министър-председателят Бойко Борисов се срещна с и президента на Френция Франсоа Оланд в Елисейския дворец. На срещата е присъствал и френският премиер Манюел Валс.