Очевидно е, че реформата в българското правосъдие трябва да бъде дълбока, каза държавният глава

За пръв път чуваме българският министър-председател да даде заявка и за промени в Конституцията, ако те са необходими и в размер, в който те са необходими. Ще се радвам това да бъде облечено в конкретни резултати. Това каза пред журналисти в Пловдив президентът и главнокомандващ Българската армия Росен  Плевнелиев.

 

„Очевидно е, че реформата в българското правосъдие трябва да бъде дълбока. Тя не изключва и конституционни промени. Още миналата година заявих своето категорично намерение, ако са необходими промени в Конституцията след дебат, публично изслушване и много добра подготовка на промените и ако правителството или институциите не успеят да постигнат политическо споразумение, аз като държавен глава съм готов да инициирам конституционни промени”, каза още държавният глава.

 

Президентът отказа да коментира зачестилите инциденти на стратегически важни обекти с мотива, че не иска да влияе на хода на следствието. Той изрази надежда, че пропуските, които вече са очевидни, в охраната им ще бъдат отстранени и виновните ще понесат отговорността за това. 

 

Снимка/Видео:БГНЕС