Тя заяви, че ще обжалва решението на съда да глоби нападателите с по 1500 лв.

 

Пловдивският районен съд осъди тримата приятели, които заляха с блажна боя Нона, да платят глоби по 1500 лв. Това е случай, на който системата обърна внимание, след като за него разказа Тина Ивайлова в „Здравей, България” преди време. 

 

"Разочарована съм много от присъдата. Очаквах по-адекватни присъди. Не мисля, че здравето на човек заслужава такова отношение. Чувствам се ощетена”, сподели в „Събуди се” Нона. 

Още по темата

 

"Здравето ми не е възстановено напълно. Продължавам да имам проблеми с кожата, запушване на порите на близо 80% от тялото. Все още виждам размазано с лявото око. Няма гаранция дали скоро ще се оправят нещата. Слънцето адски много ми пречи. За психическото ми здраве не искам да говоря”, 

 

Тя потвърди, че са й предлагани пари, за да оттегли жалбата си.

 

"Първият път ми предложиха 4000 лева, а вторият – 5000 лева. Дойдоха хора, които не познавам, не ги видях повече”, разказа още Нона.

 

Нейният адвокат Росен Димитров коментира, че ще обжалват присъдата с настояване за адекватни присъди.

 

"В обвинителната ми пледоария подкрепих прокурора в искането да им бъде наложено условно наказание от една година. Все пак лицата нямат предишни осъждания, което няма как да не бъде отчетено от всеки един съд. Предстои да се запознаем с мотивите защо съдът е решил да отхвърли тази условна присъда”, обясни Димитров.