Бандата цитира Нова телевизия в официалния си сайт

Roxette завладяха София в сряда вечер. В официалния си сайт Roxette цитират Нова телевизия с информацията за 15-хилядната публика в зала „Арена Армеец”. Независимо колко са били хората, едно е сигурно – бяха невероятни, забавляваха се искрено и не можеха да спрат да ръкопляскат, пишат Roxette.

 

Настроението на групата не се развали от дъждовния ден. Чуха се оплаквания за акустиката и някои технически проблеми, но явно всичко може да бъде преодоляно. Roxette държаха всичко на ниво, защото пееха от сърце, а инструментите свиреха с пълна сила.

 

Това не беше обикновен концерт. И то не само заради емблематичния глас на вокалистката и спомените, които неизбежно ни носят песните на шведското дуо.  


През 2002 година Мари Фредриксон е диагностицирана с тумор на мозъка. Раковото образувание е премахнато по оперативен път, но месеците на химиотерапия и облъчване с радиация омаломощяват тялото й. Тя вече е неспособна да чете и е полусляпа с едното око, което я кара да се отдръпне от публиката. Феновете са ужасени от мисълта, че повече няма да я видят на концерт. И тя изпитва този страх… до 2009 г., когато излиза на сцената в Амстердам заедно със своята дуетна половинка. 

 

"Когато заставаме там заедно, изведнъж започвам да се чувствам сякаш всичко е както преди", разказва тя пред NBC News 

 

За Фредриксон публиката е като "лекарство" и тя вярва, че феновете й помагат да се възстанови: "Докосването до енергията, генерирана от тях, е най-доброто, просто най-доброто. Те са с нас от толкова много време. Чувствам се толкова по-добре”. 

 

„Чудо е, че тя оцеля. Още по-голямо чудо е, че тя все още е тук и дава концерти. Дори нейният лекар каза, че не е възможно. Но тя го прави  и това е просто фантастично”, споделя дуетният й партньор Пер Гесле. 

 

„Благодаря на Господ, че това е зад гърба ми. Беше много, много тежко. Но аз съм тук и съм жива. Бях много болна и всички бяхме много изплашени”, спомня си Мари.