Изказване на мениджъра на Световната банка за България по време на форум разбуни духовете

"Недопустимо е да се извличат политически дивиденти и да се злоупотребява с доброто име на международни организации и с усилията на неправителствения сектор за откровен диалог, насочен към насърчаване на икономическото развитие на България и региона на ЮИЕ”.

 

Това се казва в съобщени, изпратено до медиите по повод възникналите манипулации във връзка с изказването на мениджъра на Световната банка за България Тони Томпсън. То бе по време на кръгла маса в рамките на Икономическия форум за Югоизточна Европа и от името на Георги Табаков, модератор на дискусията и пряк свидетел на казаното от Томпсън.

 

"Цитираното изявление е извадено от контекста на дискусията и по същество представлява манипулация, не отговаряща на истината. Недопустимо е да се извличат евтини политически дивиденти по този начин и да се злоупотребява с доброто име на международни организации, които са доказали през годините, че работят за развитието на България”, заявява Табаков.

 

"Подобни действия само вредят на бизнес средата в България, дискредитират усилията на частния сектор да постави открито проблемите, с които се сблъсква, както и да работи в подкрепа на усилията на правителството и неговите международни партньори за подобряване на икономическия растеж и благосъстоянието на всички българи”, казва още той.