Това обявиха местните властите

Броят на жертвите на терора в Тунис достигна 39. Досега самоличността им не е обявена. Не са заловени и съучастниците на убития терорист.

 

Повечето загинали при вчерашната терористична атака в Тунис са британци. Това обявиха местните власти.

 

Оцелелите все още преживяват вчерашните драматични събития. Навсякъде в хотел „Риу Мархаба” личат следи от нападението на терористите. Много туристи са били на метри от нападателите. 

 

Той беше точно под нас, на стълбите. Ако бяхме излезли на стълбището, щяхме да го срещнем лице в лице. Хората тичаха срещу нас, защото той стреляше на долния етаж”, разказва Ели Мейкин, туристка от Англия. 

 

Други са оцелели по чудо. Един от 36-те ранени описва хаотичните събития на плажа, където терористите нападнали най-напред. 

 

„Бях на плажа. Чух някой да стреля. Погледнах към жена ми. Тя започна да бяга. Когато се обърнах, куршум ме удари в ръката. Хукнах навътре в морето. А жена ми избяга към хотела. Видях как мъжът стреляше безразборно по хората, лежащи на шезлонгите”.

 

Тунис се закани да вземе всички необходими мерки, за да открие извършителите и да предотврати подобни атаки в бъдеще. 80 джамии ще бъдат затворени, тъй като, според властите, те разпространяват радикален ислям и подтикват младежи към насилие.