Съдия-изпълнител описа вещи от хотела на съпругата на футболиста

 

Община Сливен дължи на фирмата на съпругата ми около 500 хиляди лева”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” футболистът и бивш кмет на града Йордан Лечков.


Коментарът му бе по повод описването от частен съдебен изпълнител на вещи от хотел, собственост на фирмата на Светлана Лечкова. Причината за описа според общинските служители е, че компанията има неплатени данъци в размер на над 300 000 хиляди лева. Предстои вещите да бъдат продадени на търг.


Ако наистина фирмата дължи тези пари, нека Oбщината си ги приспадне от сумата, която тя има да дава”, коментира Лечков. И допълни, че сметките на Oбщината трябвало да бъдат блокирани още преди година и половина, защото тогава на съпругата му бил издаден изпълнителен лист, с който следвало да си получи дължимото. 


Лечков за пореден път заяви намерението си да се кандидатира отново за кмет на Сливен и заподозря, че поредният скандал около него е по политическа поръчка.


Заместник-кметът Румен Андонов отрече това твърдение и заяви, че действията срещу фирмата на Светлана Лечкова са започнали отдавна. Той беше категоричен, че общината не дължи нито лев на фирмата. 

 

"Не мога да си обясня защо не си плаща данъчните задължения. Преписката при съдия-изпълнителя не сме я предоставили сега-вчера или днес. Тя е от няколко месеца. Може би началото на годината", каза още той.  През годините въпреки поканите за доброволно изплащане на дълговете към общината от фирмата направили само две плащания на обща стойност 7 000 лева. 

 

 

Репортер: Цеца Алексова