Според тях те пречат на движението

 

Жители на 10 петрички села искат изкореняването на 130 орехови дървета. Според хората дърветата пречат на движението и създават предпоставки за катастрофи.

 

Инициатор на протеста е кметът на село Самуилово Кирил Стоянов. „Става дума за участък от 500 метра, където над 30 души са загинали при пътни инциденти”, коментира той.

 

От Агенция „Пътна инфраструктура” обаче съобщиха, че край пътя ще се премахват единствено изсъхнали дървета и клони. От агенцията са убедени, че основна причина за инцидентите по третокласния път не са ореховите дървета край отсечката, а шофирането с несъобразена скорост и нетрезво състояния. Те ще предложат на „Пътна полиция“ в участъка да бъде поставена камера за отчитане на скоростта на движение като част от мерките за повишане на безопасността на пътуване.

 

"Искаме само да докажеме като видите клоните и като ги снимате. И двата счупените клона, които са надвеснали над платното и другия , на който се подпират в момента и той е изсъхнал. При един малко по-бурен вятър всичко това пада на платното", обяснява Методи Попов, кмет на с. Първомай.

 

Репортер: Екатерина Николова

 

 

Повече по темата гледайте във видеото!