Срещата от 5-ия кръг на родния шампионат стартира в 20.00 часа

Дългият футболен уикенд започва още тази вечер с мач от А група. Отборите на "Литекс" и "Пирин Благоевград" се изправят един срещу друг, всеки борещ се да постигне целите си.

 

Срещата от 5-ия кръг на родния шампионат стартира в 20.00 часа и ще се проведе на Градския стадион в Ловеч. Мача ще можете да проследите минута по минута в Gong.bg, в платформата Gong Play, по телевизия Diema, както и по Дарик радио. За главен съдия е назначен Георги Давидов.

 

Предварителните очаквания, поне според специалистите, вещаят пълна доминация на първия ("Литекс") над последния ("Пирин Благоевград") в класирането.

 

Оранжевите“ обаче ще са без контузените Кристиян Малинов и Илия Миланов, а тимът на Болоня проявява интерес към Асприля, което може също да окаже влияние спрямо играча.

 

От друга страна за "Пирин" възстановени след вирусни заболявания са Богомил Дяков, Мартин Тошев и Благой Наков. „Орлетата“ имат проблеми в защитата, заради травмите на двамата титулярни бранители – Александър Башлиев и Александър Дюлгеров. Трайно контузен е Димитър Благов, който ще бъде готов за игра в началото на септември.

 

Любопитен факт е, че "Пирин" е един от трите отбора, които са получавали от "Литекс" осем попадения в един двубой. Срещата датира от 1998 година, а мачът завършва при 8:1. Тогава хеттрик записва Игор Богданович. Останалите два тима, на които ловчанлии са вкарвали толкова голове, са ЦСКА и "Беласица".

 

Наставникът Неделчо Матушев призна, че цяла седмица се е опитал да вдигне психологически отбора, за да не се чувстват играчите му обречени.

 

Така двата тима ще се вхрълят в люта битка, която предвещава интересен за зрителите двубой. "Литекс" се нуждае от точки, за да остане на върха, а "Пирин" ще търси своята първа победа от началото на сезона, ако иска да не играе ролята на аутсайдер.

 

Единственият успех на "Пирин" в Ловеч е от 16 август 2009 година, когато треньор на домакините е Станимир Стоилов.

 

За статистиката трябва да се отбележи, че главният рефер Георги Давидов е свирил два мача на "Литекс", в които „оранжевите“ са записали два успеха – над "Черноморец" и "Хасково".