Премиерът похвали родните военни и командири

"Надявам се, че ще се финализира с полската страна, 26-27 изтребителя да бъдат модернизирани за период от 5-6 години. Надявам се дотогава да имаме повече пари и да купим съвременен изтребител". Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешния блиц контрол. 

 

"С финансовия министър сме обещали на министъра на отбраната с актуализацията на бюджета тези пари да се вкарат и ще направим тези ремонти", уточни премиерът, цитиран от БГНЕС. 

 

"За радост на всички нас, имаме доста боеспособни, особено в модерната си част като армия, прекрасни момчета и командири. Особено във ВВС, на по 23-24 години летци правят уникални неща”, похвали ги Борисов.

 

Той заяви, че се е опитал да ги стимулира и похвали, защото показали огромни умения: „Така е и с моряците и на други места. Така е и вследствие на съвместните учения, които се водят и на полигоните. Участваха и сухопътните войски. Това, което демонстрираха в Шабла с наличната техника, беше много добро".

 

„По-добре е да се мобилизираме и да приемем тази стратегия следващата година и постепенно да си оборудваме армията. Влиза в плановете ни, с парите, които събираме повече в приходите, в следващите 1-2 години да влезем в стандарта на НАТО, който сме подписали като държава”, обеща Борисов.