Очакваме оборотът и заетите в сектора да се удвоят до 2020 г., заяви президентът

 

"Бъдещето вече не минава през тръбите за газ, бъдещето е в иновациите, в таланта на една нация, в стратегическото мислене. Ако няма стратегическо мислене, ще имаме лоши

Още по темата

резултати". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на Националния иновационен форум „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България”.

 

Очакваме оборотът и заетите в сектора да се удвоят до 2020 г., каза Плевнелиев, цитиран от БГНЕС. Той заяви, че през 2015 г. в аутсорсинг индустрията работят 35 000 българи, а годишният оборот е 1 млрд. евро.


„След като сме регионален център и хъб, нека бъдем регионална сила, то нека и държавата създаде предпоставки за реформа в образованието, която е изключително належаща. Най-важно е образованието, след него идват ефективните институции”, отбеляза държавният глава. Той коментира, че е много важно да се случи електронното правителство, което ще подобри бизнес средата, според Плевнелиев.

 

Корупцията ще бъде изкоренена, когато не зависи от един бюрократ да ви обещава нещо на четири очи. Трябва да имаме приоритети и фокус върху качеството, добави президентът.