Жена намери близо 1000 лв., но вместо да ги прибере, потърси техния притежател

 

Коледно чудо. Жена намери над 1000 лв, но вместо да ги прибере, потърси собственика им. В предаването „Здравей, България” изненадващо се появи собственикът на парите, минути след като видял жената по телевизията.


Да откриеш  над 1000 лв на улицата - малцина от нас могат да се похвалят с такъв късмет. А колко  от нас биха ги върнали? Говорим с фоторепортера Тихомир Методиева, която е предала находката в полицията.


„Ако аз ги взема, някой друг ще страда, така че не мога да си го позволя. Те са нечий и трябва да стигнат до собственика си, затова се радвам, че вашият ефир ми помага да го намеря – човекът, чиито са парите”, на мнение е журналистът Тихомира Методиева.


По Коледа стават чудеса. Минути след прякото ни включване собственикът на изгубената сума се появи – с точно описание колко са парите, къде и как ги е изгубил.


„Парите бяха предназначени за мой клиент – това са сума пари, които се опитвам да върна от 2 години”, казва Валентин Тодоров – собственик на изгубените пари.


Валентин е адвокат и спечелва дело срещу столичната „Топлофикация”. Оттам са и изгубените пари.


„Там пред офиса установих точната сума на парите. Помня точно къде минах и си казах, че някой ги е взел”, добавя Валентин Тодоров.


„Аз съм много щастлива, адски щастлива, че намерихме човекът. Наистина моите приятели не вярваха, всички бяха много скептични, но ето го тук пред нас е. Факт. Помагаме, успяваме да помогнем”, добавя журналистът Тихомира Методиева.


А неочакваната среща приключи с обещание за едно ново приятелство.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Стажант-репортер: Деница Красимирова