Общинският съвет все още е без председател

 

Раздори в ДПС, но този път на местно ниво, са на път да провалят работата на община Кърджали. А според някои може дори и да доведат до нови избори за местен парламент. 

 

Вече два месеца общинският съвет в Кърджали няма избран председател заради вътрешни конфликти в партията с най-много представители в него. Днес те отново бламираха избора, като си тръгнаха преди гласуването.

 

Общинските съветници в Кърджали се събраха за четвърто заседание, без да имат ръководство и постоянни комисии.


 
„Смешно е ние да се явяваме в тази позиция на присъстващи тук”, заяви Милко Багдасаров, БСП.

 

„Ако вие казвате на това патова ситуация, ние вече я наричаме блатова - затъваме, затъваме и не знаем какво се случва”, коментира Огнян Иванов от ГЕРБ.

 

„Предлагам тази точка в дневния ред да бъде последна”, заяви Юсеин Ахмед от ДПС.


 
Преди последната точка обаче беше обявена почивка, а след нея залата остана полу празна. Съветниците от ДПС предпочетоха да си тръгнат.


 
Заради липса на кворум заседанието беше закрито. 

 

Преди да се стигне до избора на председател и заседанието да бъде прекратено на сесията бяха гласувани важни промени в наредбата за местни данъци и такси, без които общината не може да събира пари. Според съветниците от БСП и ГЕРБ тези решения обаче не са законни.
 


 От ДПС обясниха поведението си с междуличностни проблеми. Раздорът в общинския съвет нямал общо с този на национално ниво.


 
От ДПС заявиха, че на следващото заседание на местния парламент след нова година ще има избран председател.