Опитът на един човек да овладее Реформаторския блок не сполучи. РБ е единен. Това заяви пред журналисти в Шумен Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на правната и вътрешна комисии в парламента. Той добави: "На това национално съвещание ДСБ само повториха старата теза, че депутатите са в опозицията, но остават в Парламентарната група на Блока. Очевидно мнозинството от структурите са обявили, че искат да останат в РБ. Очевидно структурите на ДСБ считат като нас - че партиите в РБ нямаме идейни различия."

 

Всички работим заедно против олигархията и ще се борим за дълбока съдебна реформа, каза Делчев. В сряда ще излезе докладът на Европейската комисия по правосъдие и вътрешен ред, който ще посочи още веднъж нуждата от радикална съдебна реформа и силна политическа воля за осъществяването й, за което РБ се бори от първия ден на управелнието, каза Делчев.

 

Реформаторският блок получи подкрепата на 300 хиляди души на последните избори и ще продължи да бъде коректив в това управление. Създадохме работна група, която да изготви пътна карта за развитието на Блока и утре на Изпълнителен съвет ще обсъдим първоначалните стъпки, обяви депутатът. Според думите му, консолидацията и единен кандидат за президентските избори са неизменни стъпки от тази карта. Продължавайки обиколките в страната, получавам много сигнали, че политиката се смесва с религията. В част от джамиите открито се насочват хората към определени политически сили, особено на изборите, каза Делчев. България е светска държава и подобно нещо е недопустимо и граничи с престъпление, категоричен бе той.