В "Красна поляна" разрешиха жилищно строителство в междублокови пространства

 

Столичани на протест срещу планове за строежи в квартални градинки. Общината в "Kрасна поляна" възнамерява да отдаде за жилищно строителство два терена в междублокови пространства.  

 

Още по темата

Плановете обаче предизвикаха  напрежение сред жителите на квартала и общинските съветници.

  
Близо три хиляди квадратни метра зелени площи, дървета и цветя има между няколко блока в квартал "Красна поляна". В един от тях вече 15 години живее Георги и заедно със съседите си се грижи за поддържането на градинката. 

 

"Кварталът ни е хубав, тих е, но построят ли тука, умираме…Няма къде да излязат – стари хора излизат, събират се тука, деца играят", казва Елена. 

 

Малко по-навътре в квартала откриваме още една градинка. Тук също има намерения за строеж на блок. От общината отговарят, че тези площи са отредени за застрояване.

 

Кметът признава, че и други терени са били предлагани за строежи, но инвеститорски интерес липсва. Предложението за строеж се обсъжда от общинските съветници, а утре ще бъде взето окончателното решение. 

 

Хората, които живеят тук твърдят, че не е имало обществено обсъждане на идеите за строителство. А жителите на тези блокове се заканват да пуснат подписка в общината и дори да протестират, ако се наложи.