Васил Койчев е замесен в далавери за 70 000 лева

 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи от партията Васил Койчев и го освободи като общински ръководител на ГЕРБ – Девня. За временно изпълняващ длъжността „общински ръководител“ на ГЕРБ – Девня е назначен Свилен Шитов, който в момента е и избран за първи мандат кмет на Община Девня.

 

В мотивите за решението се казва, че Койчев има поведение, уронващо престижа на партията и несъвместимо с целите и ценностите на ГЕРБ. 

 

Решението на ГЕРБ идва след разследване на Нова, в което журналистът Васил Иванов разкри как общинският шеф лиши общината си от 70 000 лева. 

 

Измамната схема на Васил Койчев стартира през 1999 година. Тогава прехвърля дяловете си на съпругата си и ръководи фирмата чрез нея. През 2012 г., когато дълговете ѝ към общината стават особено големи, съпругата му я продава фиктивно на социално слаб варненец, известен и търсен в региона като професионален бушон, който срещу 300 лева на ръка придобива задлъжнели фирми. В момента му се водят над 50 такива, но кредиторите нямат какво да му вземат. 


 
При изненадващото посещение на екип на Нова Васил Койчев обясни, че преди да прехвърли фирмата си, тя не е имала задължения и е била печеливша, но заяви, че не помни на кой я е прехвърлил. Не успя да обясни и защо е подарил фирмата, след като е печеливша.


 
Оказва се, че всички в града знаят за далаверата от години. 

 

Цялото разследване на Васил Иванов гледайте ТУК.