Чудим се дали това е Изборен кодекс или кодекс срещу ДПС, заяви Митхат Метин

 

"Цялата парламентарна група на ДПС се учудихме дали това е Изборен кодекс или кодекс

Още по темата

срещу партията ни. Смятаме, че задължителното гласуване и искането за район "Чужбина" са открито срещу Движението за права и свободи, както и срещу гражданското общество". Това заяви за "Здравей, България" депутатът Митхат Метин от ДПС. 

 

"Кой може да гарантира, че изборният процес в Турция ще е честен, защото досега никога не е бил такъв", парира Красимир Каракачанов от ВМРО. 

 

Днес Бойко Борисов привиква на срещи ръководствата на партиите, които участват в управляващата коалиция заради вълненията около изборните промени. На нея ще се реши дали Изборният кодекс ще се върне на изходна позиция или ще се намерят вратички, с които да се променят вече приетите спорни текстове. 

 

"Ние искаме да бъдат преосмислени някои решения за Изборния кодекс, защото те нарушават програмната декларация между Реформаторския блок, ГЕРБ, Патриотичния фронт и АБВ", заяви Димитър Делчев от Реформаторския блок.  

 

"Има правна възможност за отмяна на приетите промени. Текст, приет на второ четене, може да бъде върнат едва след решение на Народното събрание", поясни Митхат Метин.

 

"Ние сме срещу дерегистрацията на гласоподаватели заради негласуване", заяви Мариана Тодорова от АБВ.