Активно строителство ще има и в София

 

Нови тежки пътни ремонти ще затрудняват движението до морето и това лято. Този път ще се работи по два ключови участъка от магистрала „Хемус”. Два тунела и три моста ще бъдат възстановени с отпуснатите от правителството средства през лятото.

 

Още по темата

Преди дни започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на аутобана и ще продължи шест месеца. През това време трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. До края на май ще започнат и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка”.

 

На връщане от морето към София задръстванията ще започнат още от тунела „Витиня”.

 

До края на месеца ще започнат и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Топли дол”, ще се работи и на още две места по „Хемус”. Всичко, което ще се прави е в участъка до Ябланица.

 

„Това е и участъкът, за който апелираме за търпение и предвиждане на повече време за пътуване, защото това са сложни ремонти - и виадуктите, и плочите, които има да се подменят, и тунелите”, заяви регионалният министър Лиляна Павлова.

 

Движението ще бъде двупосочно в единия тунел, докато се ремонтира другият и обратното.

 

А за шофьорите ремонтите идват един след друг. На връщане от Северното Черноморие тапи ще има и в София.

 

Ще се работи и на моста на „Бесарабия” на булевард „Владимир Вазов”, който е един от най-разбитите в София. Ремонтът там започва в началото на юни.

 

Месец по-късно машините ще отидат и на булевард „Витоша”, в участък, по който работата започна още миналата година, но беше замразена през зимата.

 

Ремонтът на бул. „Витоша” започва в началото на юли и ще обхване едно от най-натоварените кръстовища в центъра на София.  

 

Няма да закъснеят и пътните ремонти в София. Освен строителството на метрото в центъра на града, това лято ще се работи в участък от бул. „Витоша” и един от най-старите мостове на бул. „Владимир Вазов”.  

 

„За всяка временна организация своевременно ще организираме гражданите на София, за да се знае кога започва, какви са обходните маршрути и къде се затваря движението. До есента ще продължат, както винаги, до 10-и септември, за да може след това движението да е освободено при започването на учебната година”, каза Васил Начевски от дирекция „Транспортна инфраструктура” в Столичната община.

 

„Сроковете са до края на годината да бъдат направени тези ремонти, защото това са сложни – и виадуктите, и плочите, които има да се подменят, и тунелите. Просто апелирам към всички, които планират пътувания, да планират повече време”, обясни регионалният министър Лиляна Павлова.

 

Традиционно, ремонтите в София трябва да приключат до началото на учебната година през септември.