Това разказа водолазът и мореплавател Михаил Заимов пред Мон Дьо

Водолазът и мореплавател Михаил Заимов пред Мариян Станков-Мон Дьо.

„На първо място той е бохем и човек, който е извикал щастието при себе си. Той вярва, че човек трябва да предизвиква щастието, за да му се случва. Това е интервю за свободата, любовта и смелостта да я признаем”, казва Мариян Станков. 

По темата

„Вярвам в морето и това, което ми дава. Аз не мога да му дам нищо, освен да направя така, че хората да го пазят малко повече. Това е и мисията ми”, казва Михаил Заимов.

„Откривателят на „Титаник” твърди, че Черно море е най-богатият световен музей на потънали кораби. Ние виждаме византийски кораби в абсолютно запазено състояние, което дава много информация за миналото”, разказва водолазът.

Михаил Заимов е близък приятел на Христо Явашев-Кристо. Относно слуховете, че има пръст в новия му проект „Плаващите кейове” в Италия, водолазът отрече тези спекулации.

„Около 80% от хората, които реализираха проекта, са българи. Тук в Созопол се правеха първите тестове на тези плаващи кубчета. Трябваше да се види как се държат. Тези кейове не са прави, там има няколко чупки. Трябваше да се нагоди една система”, обясни Заимов.

„Смятам, че Христо Явашев е единствения българин в исторически контекст, който оказва влияние на световен исторически процес. Той е докоснал десетки милиони хора със своето изкуство през годините”, смята Заимов.

Какво още разказа той пред Мон Дьо - гледайте във видеото.