Предлагаме ви кратко пътуване във времето с галерия от негови снимки

Днес неповторимата звезда на френското кино Ален Делон стана на 81 години. Напук на възрастта си, той е все така обичан и харесван от жените в цял свят и респектиращ мъжете. Френският актьор и режисьор е познат с изключителната си кариера в киното и бурен живот. Чарът му, подправен с немалка доза арогантност го правят легенда в световното кино. 

ТУК ви предлагаме ви кратко пътуване във времето с галерия от негови снимки - ПРЕДИ И СЕГА.

На Ален Делон са думите:

"Жените са чудо на природата. Невъзможно е да ги разбереш, можеш само да ги обичаш..."

"Приятел? Това е някой, на който можеш да телефонираш в три часа сутринта, да му кажеш, че току-що си извършил престъпление, а той ще ти отговори само: "Къде е трупът?"

"За актьорите и държавните глави няма пенсионна възраст."

"Най-добре правя три неща: работата си, простотии и деца."

Алѐн Фабиа̀н Морѝс Марсѐл Дело̀н е роден на 8 ноември 1935 г. в Со (предградие на Париж), Франция. Започва да се снима в киното през 1957 г. като изиграва ролята на Жо във филма на Ив Алегре "Когато е замесена жена". Делон пожънва първите си успехи с "Роко и неговите братя", творба на Лукино Висконти. През 1964 г. основава собствена кинокомпания, прави и първи стъпки като продуцент. Известен е също като режисьор, по-специално с филма "Неукротимият". Световна слава обаче му носят актьорските изпълнения в "Шокът" и "Червено слънце".Към началото на 2010 г се е снимал общо в 88 филма и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля във филма „Нашата история“ през 1985 г. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г.