Ще говорим с всички, без ДПС и ДОСТ, съобщи Валери Симеонов

Патриотите готови да преговарят с ГЕРБ и БСП за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент и дори ще искат от тях експерти за съставяне на евентуален нов кабинет.

"Ние ще отидем доброжелателно и при БСП, и при ГЕРБ и отново ще поставим искането за участие в едно национално отговорно правителство с професионалисти, а не с политически лица", коментира в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

По темата

Говорим с всички, без ДПС и ДОСТ. Говорим и с Реформаторския блок, и с други, но не говорим за мандат, защото нямаме връчен мандат. Не само сме готови, а сме длъжни да поемем управлението", каза още той. Валери Симеонов уточни, че ако Реформаторите получат мандат за съставяне на правителство, Патриотите ще ги подкрепят. 

"Отправих апел към двете основни сили - ГЕРБ и БСП да преосмислят своето поведение. Защото те доста бързо казаха "няма да вземем мандат, това Народно събрание се е изчерпало", коментира в студиото на "Здравей, България" лидерът на Атака Волен Сидеров. 

От БСП обаче са категорични - няма да участват в правителство в рамките на това Народно събрание. "Не трябва да разчитат на нас", заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Финансовият министър в оставка Владислав Горанов също е на мнение, че ново правителство в рамките на този парламент не трябва да има. "Не трябва да се правят опити за ново правителство в този парламент. То няма да бъде силно, няма да има достатъчната подкрепа", заяви той. 

Според Найден Зеленогорски от Реформаторския блок ситуацията в момента е стрес тест за партиите. "Ако ние вземе мандат и се провалим, това означава край на Реформаторския блок" , коментира той.  Лидерът на ДСБ Радан Кънев пък беше категоричен, че неговата партия няма да участва под каквато и да е форма в правителство в този парламент.