Те започнали да я хапят по лицето и шията и разкъсали сънната й артерия

Домашни кучета разкъсаха до смърт възрастна жена. Тежкият инцидент стана в свищовското село Козловец.

По темата

Часове след инцидента Цецка Петрова още не може да се съвземе от преживения ужас. Жената станала свидетел на нападението на кучетата над 81-годишната й съседка.

„Видях жената, паднала там. Аз съм вървяла след нея. Лявата страна на главата до череп, панталона беше разкъсан”, разказва Цецка Петрова.

Възрастната жена живеела сама. Прибирала се е от центъра на селото, където била за покупки. Кучетата, които са я нападнали са на неин съсед. И трите са заловени и упоени.

„Според закона кучетата трябва да влязат в приюта за 14 дни и там ще бъдат наблюдавани”, коментира ветеринарният лекар Кристиян Кирилов.

Собствениците на трите кучета, едното от които е питбул, са възрастно семейство - съседи на разкъсаната. След инцидента те са задържани в свищовската полиция. 

„Да, ясно е на кого са кучетата. Жената на съседа, в последната къща. Той казва, че вързани са били, но са се развързвали. И ето тук, на 20 метра от къщата й са я съборили. Започнали да я дърпат”, обяснява кметът на Козловец Борис Велев.

Районната прокуратура в Свищов вече образува досъдебно производство. На собствениците на кучетата ще бъдат повдигнати обвинения, за това че не са положили грижи за животните и се е стигнало до смърт.

Законът предвижда до 5 години затвор и глоба до 10 000 лв. за собственик на животно, който не положи достатъчно грижи за него, в резултат на което то причини смърт.

Репортер: Мартин Георгиев