Три от филмите на "Лента" са сред номинираните за престижните статуетки творби

След месеци спекулации - вече са ясни номинираните за Оскар. Кои са филмите, които ще се конкурират за най-престижното отличиие в киното и има ли ясно откроен претендент? 

„Ла Ла Ленд” с рекорден брой номинации за „Оскар”. След като обра призовете на „Златния глобус”, мюзикълът е на път да повтори триумфа си и на предстоящите „Оскари”.

По темата

Той е номиниран в 14 категории, също като шедьоврите „Титаник” и „Всичко за Ева” преди години. 

Мюзикълът ще се бори в най-авторитетните категории -  за най-добър филм, също и за най-добър актьор за Райън Гослинг и актриса Ема Стоун. Той е номиниран и за оригинален сценарий и оригинална музика, сценография, операторско майсторство, както и в техническите категории за монтаж, костюми, звукови ефекти. Мюзикълът има също две номинации за най-добра оригинална песен за City of Stars и Audition.

Лентата проследява пътя на радостта и болката при преследването на мечтите. Романтичната комедия разказва историите на начинаеща актриса и джаз-пианист, които се влюбват и започват щастлива връзка. Но докато успехът е близо, любовта е все по-трудна.

"Ла Ла Ленд" може да бъде гледан по кината в цялата страна, благодарение на „Лента”.

Още две от заглавията на киноразпространителската компания са сред филмите номинирани за престичните статуетки тази година. Холивудската икона Мерил Стрийп получи номинация за ролята си в в комедията "Флорънс" и постави нов рекорд - тя е първият артист в историята, номиниран за двайсет пъти за отличието. Завръщането на Мел Гибсън като режисьор е увенчано с успех и 6 номинации за “Оскар” за новата му творба - антивоенната драма "Възражение по съвест"

И българска следа в най-престижните холивудски отличия - Теодор Ушев е номиниран за канадската продукция „Сляпата Вайша" по книгата на Георги Господинов. Филмът се класира в категорията късометражни анимационни филми.

“Лента”  е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. Сред топ филмовите предложения на „Лента” са: "Зрителна измама 2" и "Механикът: Възкресение", завладяващите комедии – “Моята голяма луда гръцка сватба 2”, “Денят на мама”, „Любезните пичове”, "Ох, на дядо!", "Палави мамчета", приключенският фентъзи филм „Добрият великан” и революционните хитове в трилър-жанра “Игра на нерви“, “I.T.”, премиерите на “Маймуна”, “Deepwater Horizon: Море в пламъци“ и “Момичето от влака“, “Операция Ескобар“ и “Лошият Дядо Коледа 2“, “Флорънс Фостър Дженкинс“ с Мерил Стрийп и Хю Гранд и “Възражение по съвест“.